PRIKAZ SLUČAJEVA

Dijagnoza: Karcinom dojke | Žena, 47 godina iz Beograda

2007.godine u januaru na levoj dojci primetila je čvorić veličine oraha, koji je vrlo brzo ulcerisao na površinu, tj. stvorio ranice na koži. Nije se obraćala lekaru sve do kraja godine kada joj se javio nepodnošljiv bol u levoj nozi. Tada joj je i postavljena dijagnoza – karcinom dojke, a kao način lečenja određena radikalna mastektomija sa prethodnom hemioterapijom. Da bi smanjila neželjena dejstva hemioterapije počela je, po savetu ostalih pacijentkinja obolelih od karcinoma koje je prilikom poseta lekaru upoznala, da uzima preparat GD-100, neželjeni efekti su u potpunosti nestali. Nije povraćala uopšte, nije imala glavobolje i nesanice, a bol u levoj nozi je sveden na minimum.

Dijagnoza: Karcinom dojke sa metastazam na jetri | Žena, 67 godina, penzioner iz Beograda

2004.godine odstranjena joj je leva dojka, ali joj je na kontrolnom pregledu u septembru 2007.godine pronađena tumorolika tvorevina na desnoj dojci i promene na jetri. Podvrgnuta je hemioterapiji. Bila je u izuzetno lošem stanju, bez mogućnosti da se samostalno kreće usled velike iscrpljenosti i nedostataka snage. Zbog globalno lošeg stanja jetre očekivano vreme preživljavanja određeno od strane lekara ustanove u kojoj je operisana bilo je mesec dana. Za GD-100 je čula putem televizije u maju 2008. godine i od tada ga redovno uzima. Na kontrolnom pregledu utvrđen je nestanak tumorolike tvorevine sa desne dojke i regeneracija velikog dela jetre. Opšte stanje se popravilo u smislu povećanja snage, izdržljivosti i volje, počela je samostalno da se kreće i obavlja osnovne kućne poslove.Ona kaže:„GD-100 me je izvukao i nastaviću da ga uzimam”.

Dijagnoza: Karcinom kolona i Diabetes Mellitus | Muškarac, 70 godina, penzioner iz Beograda

Početkom maja 2008. godine postavljena je dijagnoza karcinom kolona. Dalje analize su pokazale da je karcinom metastazirao na jetru. Operisan je polovinom maja i operaciju je jako teško podneo, nije mogao da nastavi sa hemioterapijom, čak ni da ustane iz kreveta. Smanjio mu se apetit, krvna slika se znatno pogoršala. Tada je čuo za GD-100 i počeo je da uzima kombinaciju preparata Gd-100 i GD-Poly i to 2 puta po dve kapsule GD-100 i 2 puta po 3 kapsule GD-Poly.Posle dva meseca primene ove kombinacije preparata krvna slika se normalizovala, glikemija je smanjena na 5, ustao je iz kreveta, normalno šeta, jede i radi vežbe. Sa hemioterapijom počinje za par dana. „Nastaviću da uzimam GD-100 i GD-Poly i dalje zato me drže na nogama“.

Dijagnoza: Karcinom kolona sa metastazama na jetri | Muškarac, 68 godina, penzioner iz Pančeva

Polovinom novembra 2007.godine primetio je ružičaste stolice zbog čega se javio lekaru. Kolonoskopski mu je postavljena dijagnoza karcinoma kolona. Deset dana pre operacije na skeneru su mu pronađene metastaze na jetri. 25.decembra 2007. godine je operisan i određena mu je hemioterapija, koju zbog slabijeg zdravstvenog stanja nije mogao odmah da započne. Od kraja januara 2008.godine uzima GD-100 da bi ubrzao postoperativni oporavak i pripremio organizam za hemioterapiju. Sa hemioterapijom je započeo polovinom februara i podnosi je bez ikakvih smetnji, nema mučnine, ne povraća, apetit mu je normalan kao i krvna slika. Nalaz skenera je pokazao da je došlo do regeneracije ćelija jetre, tj. da su se smanjile promene koje su viđene na skeneru pre operacije. Nastaviće da uzima preparat GD-100 (2 x 2 kapsule dnevno).

Dijagnoza: Lobularni karcinom dojke gradus 3 i Diabetes Mellitus | Žena, 48 godina, novinar iz Beograda

U decembru 2007.godine postavljena joj je dijagnoza karcinoma dojke. Od drugih pacijenata koje je sretala prilikom posete lekaru čula je za GD-100 i počela da ga koristi odmah (2 puta po 2 kapsule dnevno).Primetila je da se pre operacije bolje osećala i da joj se glikemija spustila na 6. U februaru 2008. godine je operisana i prema njenim rečima operaciju je podnela izuzetno dobro, a postoperativni period je trajao kratko, tako da je već nakon 15 dana započela prvi ciklus hemioterapije. Do sada je imala pet ciklusa hemioterapije koje je podnela bez ikakvih tegoba. Kaže da je povratila samo jednom i to kada nije poslušala savet lekara, odnosno kada je pojela paradajz drugi dan posle terapije. Krvna slika joj je odlična, eritrociti normalni kao i leukociti. “Osećam se odlično, radim i nastaviću da koristim GD-100.”

Dijagnoza: Karcinom dojke | Žena, 79 godina, penzioner iz Beograda

Zbog postavljene dijagnoze karcinoma u novembru 2007. godine urađena joj je parcijalna mastektomia, odnosno odstranjen deo dojke. Pošto je karcinom zahvatio i okolne limfne čvorove određena joj je i dodatna radioterapija. Čula je za preparat GD-100 i njegovo povoljno dejstvo u periodu radioterapije. Počela je da ga uzima i zbog jačanja imuniteta. U toku serije od 26 zračenja pila je GD-100 mesec i po dana, zajedno sa čajevima za detoksikaciju i drugim preparatima za jačanje imuniteta. Znatno bolje se osećala, ojačala je imunitet, popravila krvnu sliku i gotovo u potpunosti izbegla neželjene posledice radioterapije - muku, gađenje i povraćanje.Radi zaštite od daljeg širenja raka i zbog poboljšanog zdravstvenog stanja usled korišćenja preparata GD-100, nastaviće da ga pije.

Dijagnoza: Karcinom kolona | Muškarac, 66 godina, penzioner iz Gornjeg Milanovca

2007.godine mu je utvrđen karcinom kolona. Podvrgnut je operaciji i nakon toga hemioterapiji. Bio je u izuzetno lošem stanju, sa teškom leukopenijom, anemijom i vrednostima hemoglobina ispod 80. Prema rečima njegove ćerke nije bio sposoban, “ni da podigne glavu iz kreveta i progovori, a kamoli da se sam obuče ili prošeta”. Počeo je da uzima GD-100 u maju 2008.godine i nakon mesec dana redovnog korišćenja vrednost hemoglobina je bila 117, a on je ojačao i počeo da se samostalno kreće, oblači i razgovara. I posle tog poboljšanja nastavio je da uzima GD-100, a njegova ćerka kaže: “Svakog dana je sve živahniji, bolje se oseća i polako počinje da vodi normalan život.”

Dijagnoza: Angina pektoris, Diabetes Mellitus,Hyperthesio i Struma tyreoideae | Žena, 74 godine, penzioner iz Beograda

Pre upotrebe preparata GD-100 imala je povišen šećer, vrednost glikemije 9, gubitak apetita, loše varenje, nadutost, grčeve u nogama, otežan hod i disanje, kao i vrlo česte vrtoglavice zbog kojih nije mogla da se kreće. Već duže vreme boluje od povišenog krvnog pritiska najčešće visine 180 sa 130, Angine pectoris i Strume tireoidne žlezde. Kako kaže: “Svakog dana moram hrpu lekova da pijem, a ne osećam se bolje. I tako već godinama!“ Za preparat GD-100 je čula u maju 2008.godine i od tada ga redovno koristi. Kaže da se oseća preporođeno. Doze njene standardne terapije su iste, nije bilo pojačavanja. Ipak, glikemija je sa 9 pala na 5 i na toj vrednosti se održava. Krvni pritisak sa 180/130 na 140/90. Nestala je nadutost, otežano disanje, grčevi u nogama i vrtoglavice. „Iako je skup, meni je stvarno pomogao, osećam se sjajno i nastaviću da ga koristim.“

Dijagnoza: Karcinom dojke | Žena, 60 godina iz Pančeva

2008. godine u januaru joj je postavljena dijagnoza karcinoma dojke. Operisana je u februaru i odmah je započela sa hemioterapijom. Prvi ciklus je dobro podnela, međutim već posle drugog je počela naglo da slabi. „Posle trećeg ciklusa krvna slika mi je potpuno propala, postala sam izrazito anemična i rana od operacije mi se inficirala.“ Po preporuci je počela da uzima GD-100 pre dva meseca. Krvna slika joj se popravila, leukociti su joj normalni, a infekcija je sanirana. Opšte stanje joj se popravilo pa je poslednji, šesti, ciklus hemioterapije lakše podnela nego ostale. Tumor markeri su sada 1 i oseća se odlično. Nastaviće da pije GD-100 zato što kako kaže “ne zna kako bi preživela da ga nije bilo“

Dijagnoza: Karcinom dojke | Žena, 60 godina iz Beograda

U oktobru 2007. godine otkriven joj je karcinom leve dojke. Operisana je u novembru iste godine i ubrzo po operaciji započela je hemioterapiju, zakazanih 6 ciklusa i radioterapiju, 25 zračenja. Krajem novembra 2007. počela je da koristi GD-100, dva puta dnevno po dve kapsule. Pored toga koristi redovnu terapiju. Vrednost tumor markera joj je neposredno pre operacije bila 16, zatim se progresivno smanjivala na 8; 5; 4; a posledji rezultati se još uvek čekaju. Posle četvrtog ciklusa lekari su konzilijarno odlučili da prekinu sa hemioterapijom pošto je tumor uveden u remisiju i tumor markeri su mirovali pa nije bilo potrebe da se sa terapijom nastavi dalje. Njena krvna slika je bila dobra, bez anemija i infekcija. Samo na dan kada je uzimala hemioterapiju je osećala mučninu, nikada nije povraćala, niti imala neke druge smetnje. Radioterapiju je podnela bez problema.